“Bewust Zijn”..

churchsign.jpg

Laat ik beginnen dat ik met deze afbeelding niet de bedoeling heb om enige vorm van godslastering te verkondigen. Ik kwam het voorbeeld tegen bij Bieslog.

Het thema spiritualiteit hield mij, na een aantal coachgesprekken deze week, weer eens bezig. Spiritualiteit wordt door sommige mensen onbegrepen weggewuifd omdat daarbij vaagheid en zweveriggedoe wordt ervaren.  De klacht is ook vaak dat het elke vorm van wetenschappelijke onderbouwing mist. Ik begrijp het wel, veel hocus pocus wordt in het mandje spiritualiteit gegooid.

Als je nu gewoon spiritualiteit koppelt aan het woord “bewust zijn” dan wordt het gewoon toch weer tastbaar en met twee voeten op de grond. Of ga ik nu te kort door de bocht…..

Eén reactie op ““Bewust Zijn”..”

  1. Ik luister momenteel het boek “Integrity” van Henry Cloud. Boeiende materie, wanneer je “integriteit” plaats in de maalstroom van iedere dag. Hoe integer ben ik en hoe reageren ik op de integriteit van anderen? Dit sluit aan bij je opmerking over spiritualiteit, want integriteit is ook niet tastbaar, je bezit het, of in delen, of helemaal niet, maar speelt in je werkelijkheid en je interactie met je omgeving een grote rol. Niet tastbaar, niet te koop en toch waardevol; hoofdbrekens voor Marketeers.

    Hennie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: