Cockatoo

hondmetkrant.gif 

Elke morgen staat mijn hond Sam mij liefdevol en zwaar kwispelend op te wachten met de krant in zijn bek. Het is daarom onmogelijk voor mij om chagrijnig wakker te worden. Een goed begin van de dag, je hele system is dan al meteen positief geprogrammeerd en in staat om de soms harde werkelijkheid van de wereld om je heen met een wat lichtere tred tegemoet te gaan.

Voor diegene die wel een shotje kunnen gebruiken, heb ik hier een swingende papagaai die ik via Pjotr kreeg. Dieren hebben vaak iets onvoorwaardelijks….

2 Replies to “Cockatoo”

  1. wow wowerdiewowowowowowowwwooooooooow wat een gave beesten zijn dat. de beo van de mensen bij wie ik kind aan huis was kletste de oren van je kop in de stemmen van de bewoners. Ik had de sleutel en werd begroet door A: “haloooooooooooooo” dan kwam R “wie is dat? ga maar zitten, kom zo” vervolgens de kids “wacht even!!! wacht, waahaaacht”. Soms was er niemand thuis en je voelde je toch welkom. En toen overleed papa R. En steeds bij binnenkomst, in een leeg of een vol huis: “wie is dat? ga maar zitten, kom zo”. In de stem van overleden R. Mooi, ontroerend, feestelijk en sinister. Wat is dat toch met die vogels. Waarom gaan zij die interactie aan. Is dat eenzaamheid, zoals sommigen zeggen, of hebben ze er zoveel lol in als deze kakatoe in het filmpje lijkt te hebben. Een mysterie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s