Beeld van de wereld

wereldkaart.jpg

In de mid jaren tachtig had ik het genoegen om als een van de weinige westerse toeristen door Birma te trekken. Ergens langs een rivier kwam ik een lerares tegen met haar klas. De vrouw vroeg zich af waar ik vandaan kwam. Ze haalde een kaart van de wereld uit haar tas die ze angstvallig weghield van de jonge studentjes. Wat mij meteen opviel is dat het zgn. verre oosten in het midden stond en Amerika rechts en Europa en Afrika links. Heel logisch, maar wat vanuit die positie kreeg het rijke westen en verre oosten een andere lading. Tis maar hoe je het bekijkt, blijf vooral ook kijken!!!…

One Reply to “Beeld van de wereld”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s