Liefde voor het vak

 kingsalmarkt.jpg

Er wordt veel geschreven over Slow Management als tegenhanger van Fast Management. Wat zijn de verschillen??

Een Fast management manager of ondernemer kiest voor: snel, makkelijk en simpel. Snelle eenvoudige oplossingen en resultaten op korte termijn. Een Slow management manager of ondernemer kiest voor: verantwoordelijkheid, bewustzijn en genieten. (bron Aart Pijl)

5 minuten lopen vanaf mijn huis is een winkel, daar doen ze aan Slow Management. Je kan er vanalles kopen, mensen van  over de hele wereld vinden hier de ingredienten die zo vertrouwd voor ze zijn. Van Japanners tot Amerikanen, alles is er. De winkel heet de Kingsalmarkt.

De nieuwe import “breakfast cereals” waren vandaag binnengekomen. Ikzelf eet deze spullen niet maar deze kleurenpracht is een lust voor het oog en ze komen van heinde en verre om spullen te kopen. Dit is liefde voor het vak dus ook genieten…..

4 Replies to “Liefde voor het vak”

  1. Wat me dan weer in de snelheid van het lezen even zo opvalt: wat is er fast als een slow ontbijt? Gaan die cereals voortaan breakslow heten of zo?

    En wat betreft dat slow management: snelle managers vinden zelf dat ze erg verantwoordelijk zijn en bewust in snelheid opereren zodat ze ook nog kunnen genieten…. later… dat is het verschil in opereren volgens mij. Dat je bij slow management ook nu al geniet.

    En die verpakkingen in “anders-winkels” zijn zooooooooo mooi. De mensen ook trouwens.

    Ik snel slow door, Dick!

    Fijne dagdag

  2. Dank voor je snelle reactie 😉 , ik schrijf deze blogs in 3 minuten, gewoon elke dag een beleving of overdenking. Ik bewonder je opmerkingsvermogen waar ik in de snelheid over mijn eigen benen struikel. Daar heb ik wat aan! De verhalen zijn bedoeld ter overdenking of even op een ander been brengen van de lezer. Dat is voor mij ook altijd goed!! Blijf schrijven en ik wens je een quick, quick, slow, dansende dagdagdag…….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s