Het van Kuijeren BMW model

bmw.jpg

Vandaag is het de 100ste geboortedag van Abraham Maslow de man die de Maslow Piramide bedacht, een simpel behoeftemodel waarvan de basis tegenwoordig nog steeds gebruikt wordt. Modellen maken ingewikkelde processen soms simpel en helder.

Zo bedacht mijn goede vriend Hennie van Kuijeren het BMW model. Indien je een opdracht, werkstuk, eindthesis etc etc.. moet schrijven, zorg dan voor een balans tussen Bronnen, (eigen)Mening en Waarnemingen. Als een van de drie onderbelicht of overbelicht is, blijft het stuk onder de maat…….

2 Reacties op “Het van Kuijeren BMW model”

  1. Dit is echt prachtig, alles gevat in een begrijpende metafoor voor studenten (wie schrijven er anders een werk-stuk?) Sta morgen met de ex-BMW rijder op een congres in het Future Center in Oss over Creativiteit en Innovatie. Hij, maar hou het nog even geheim, gaat podwalken met zijn workshop deelnemers. Ondergetekende slaaf van westerse ratio geeft een algemene inleiding en legt nog een keer uit hoe de wereld in elkaar zit. Volgende keer nemen we Dick mee, voor de synthese en de top.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: