Wat zijn de Belgen stil

Bij het bestuderen van de medaillespiegel ben ik dagelijks, uit liefde voor mijn zuiderburen, op zoek naar het succes van de Belgen.

Helaas tot op heden nog geen edelmetaal. Kom op “olympische Duivels”, sport verbroedert in de verdeeldheid!!……

9 Reacties op “Wat zijn de Belgen stil”

 1. He Dick, sportverbroedering?
  meedoen is belangrijker dan winnen?
  het maar een spelletje.
  maar 4 jaar wachten voor weer een super resultaat is wel lang,
  gr john

 2. Lieve Dick,

  Dank voor de gave kaart in onze postbus aan het hek in Gamlenaustvegen 15! Tusend takk!

  En dan toch een oude schoolmeester die feedback geeft: sport verbroedert…die Belgen doen wel aan als verleden ofwel voltooide tijd, maar Nesderlands is toch echt springlevend šŸ˜‰

  Vi sees!

  Stef

 3. Beste Hessel,
  Limburg (en Luxemburg, vandaar dat in Belgisch Luxemburg nog een serieuze aansluitingsbeweging bestaat) is simpelweg in tweeƫn geknipt bij het akkoord over de onafhankelijkheid van Belgiƫ (en het had om militaire redenen een haartje gescheeld of dat was zelfs geen issue geweest en later, in 1868, is Limburg slechts door een botte weigering van Bismarck niet bij Duitsland gaan horen).
  Brabant is in de historie een label geweest voor een wisselend gebied. Het gebied tussen ons Noord-Brabant en Vlaams en Waals Brabant, noemen de belgen (maar””Sire, ik n’a pas des Belges”) de Vlaamse Kempen, maar grenst ook weer niet echt aan onze Brabantse Kempen.

 4. Joan, inderdaad een kwestie van geduld, dat is een gave die onze zuiderburen beter beheersen dan wij (en ik). Mooi land qua genietingen, kom er graag en veel en heb onlangs nog mijn licht over de Belgische (maar BelgiĆ« bestaat niet …) politiek mogen laten schijnen in Het Parool, lees die krant (Amsterdam CS).
  Hessel, als kwart Brabander weet ik hoe het is om te leven en te werken in het Zuiden, waar de mensen nog tijd voor elkaar hebben en genieten met geduld geen lege woorden zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: