Was er even tussenuit

Katharen

Afgelopen dagen bracht ik door bij een paar dierbaren aan de voet van de Pyreneeen. Het gebied, Occitanie, stond vroeger bekend als de orientaalse tuinen van Europa. Groente en fruit werden hier door het klimaat van vroeg tot laat in het seizoen geoogst. Het was het land waar de Katharen woonden, een volk dat later door de Rooms Katholieke kerk verketterd en bloedig vervolgd werd. Kortom de avonden vulden zich met mooie verhalen uit de geschiedenis. Ik ga er snel weer terug dan hebben we het over de Tempeliers…….. Over drinken gesproken het ziet er naar uit dat de wijnoogst van 2009 een hele bijzondere wordt..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: