Free ~ Gratis

free

Het wordt weer tijd voor mij om  de sportschool te bezoeken, herken je de zelfsabotage met een jaarabonnement?? Het onderstaande verhaal geeft misschien een oplossing en kwam ik tegen in het Boek Free (de Nederlandse vertaling is gratis te downloaden bij Lifehacking.nl) van Chris Anderson:“In Denemarken bestaan fitnesscentra met ledenprogramma’s waarvoor je niets betaalt zolang je minstens eens per week komt opdagen. Maar sla je een week over, dan betaal je de volle maandprijs. Deze methode is psychologisch briljant. Wanneer je elke week gaat, voel je je goed over jezelf en het fitnesscentrum. Maar er komt onvermijdelijk een moment dat je het te druk hebt en een week overslaat. Je betaalt daar wel voor, maar je verwijt het alleen jezelf. In tegenstelling tot de normale situatie dat je wel betaalt voor een fitnesscentrum waar je toch niet naartoe gaat, is je reactie niet dat je het lidmaatschap opzegt, maar dat je je dubbel verplicht voelt om te gaan.”

Eén reactie op “Free ~ Gratis”

  1. Ja mooi verhaal, misschien iets voor jouw paktijk 😉 Maar je kunt soms diingen omdraaien en een groter effect sorteren: school, tandarts, krant (voorzover je niet-lezen kunt meten) heb jij nog suggesties? Ik ga er verder over nadenken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: