Krijgen

samurai“krijgers”

Afgelopen zaterdag las ik in de Volkskrant een stuk over samenhang tussen taalwetenschap en de evolutieleer. Frank Landsbergen, de onderzoeker, gebruikte bij zijn studie computermodellen uit de biologie en de phylogenetische reconstructietechniek (lekker woord) uit het zelfde vakgebied. Een van de voorbeelden die mij opvielen in het artikel was het woord “krijgen”. In de 14de eeuw had dit nog de betekenis van vechten, strijden, iets door inspanning in bezit krijgen. Tegenwoordig is de betekenis van “krijgen”, “ontvangen”, alhoewel….??? 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: