Airole

De afgelopen jaren bezoek ik regelmatig, door alle seizoenen heen, een bergdorp in Italië dicht bij de Franse grens. Bijna vijfhonderd inwoners, negentien verschillende nationaliteiten, nummer een op de lijst in Italië hoogste aantal allochtonen (28%). De voertaal is Italiaans en wat dialect. Ze komen van Oekraïne tot Peru en een priester uit India. Twee bars, twee winkeltjes, twee restaurants, een apotheek en natuurlijk een Capo di Capi. Kortom een multiculti omgeving als centrum van de wereld….

Eén reactie op “Airole”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: