Nomophobia

Afgelopen week las ik een artikel op site van Frankwatching over No mobile phone phobia, er wordt daar gerefereerd aan een onderzoek, waarbij meer dan de helft van de mobiele telefoon bezitters regelmatig de angst bekruipt, dat zij hun telefoon vergeten zijn, of erger kwijt, of geen bereik of…. batterij leeg. Bij de ziekelijke drang naar informatie, ook wel infobesitas genoemd, willen velen van ons permanent in contact zijn. Voor het slapen gaan nog even de laatste dingen checken om ’s morgens vroeg alweer als eerste te kijken of er nog wat “nonformatie” te vinden valt.

Ik wil hier geen heilig boontje spelen, want het is allemaal heel herkenbaar voor mij…toch heeft het iets ziekelijks. Wil je er een keer een dag of misschien wel twee dagen bewust van verlost worden, of op zijn minst om weer eens naar je persoonlijke behoeftes en of gedrag kijken, dan weet ik nog wel een paar mensen die je graag op sleeptouw willen nemen de natuur in om stil te staan bij je eigen begeestering…..

2 Reacties op “Nomophobia”

  1. Sinds ik mijn “portable” aan de deur heb gezet ben ik een gelukkig man! (het ontbreekt me bovendien niet aan kontakt met de rest van de wereld)
    What a relief.

  2. Neem ‘m nooit mee naar waar je wat vooral wat anders doet. Dat moet toch kunnen? Mij zie niet met een mobiel op het strand …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: