The green belt movement

Zojuist hoorde ik van het overlijden van nobelprijswinnares Wangari Maathai. Als voorvechster van vrouwenrechten in Afrika en oprichtster van the green belt movement, is zij mede verantwoordelijk voor het planten van meer dan veertig miljoen bomen over heel Afrika. Hierdoor is gronderosie verminderd, zijn duizenden akers bos hersteld en beschermd. Ook zijn honderdduizenden vrouwen met hun familie opgekomen voor hun rechten en die van hun gemeenschap en tevens een gezonder en productiever leven gaan leiden.

Niet slecht om zo’n erfenis achter te laten. Wangari Muta Maathai rust zacht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: