If you love something, give it away!!

Vanmorgen ontving ik mijn mailbox een bericht van Andrea Henning. Ze stuurde mij een link van één van de meer dan 1100 TED sessies. Natuurlijk gunnen we ons niet de tijd om al deze sessies te bekijken, daarom is het delen van bijzondere hoogtepunten een manier om af en toe er bij één stil te staan.

Itay Talgam neemt je in deze TED mee in de wereld van dirigenten. Een makkelijke koppeling is te maken naar topprestaties van grootse teams met grootse leiders.

Een orkest klinkt niet slecht, totdat geïllustreerd wordt hoe het klinkt als de orkestleden en dirigent samen toewerken naar een optimaal resultaat. Hoe zij dat doen? Door samen te werken, te luisteren, elkaar vrij te laten én aan te vullen waar nodig en elkaar te ondersteunen zodat de klank van elk instrument het meest optimaal tot zijn recht komt. Moeilijk? Niet als er een dirigent voor de groep staat die luistert voorbij de individuele klanken van de orkestleden, naar de muziek die hij nog niet heeft horen klinken maar waarvan hij gelooft dat zij tot de werkelijkheid kan worden geroepen. Door een (toekomst)visie te hebben en deze te delen, aandacht te geven en tijd te nemen voor verbinding aan gedeelde waarden, het eigen ego ondergeschikt te maken aan de gezamenlijk te behalen resultaten, overzicht te houden, alle individuen in hun eigen unieke kwaliteiten te eren, te vertrouwen én aan te spreken op wanklanken.

Vooral de laatste dirigent ontroerde mij door te laten zien hoe hij liefdevol het meesterwerk “weggeeft”….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: