Toxic companies

iqeq

Heel vaak weet Jan Bommerez mij met simpele posts te attenderen en inspireren op modellen, uitspraken, lezingen en of quotes. Zo ook deze morgen over een onderzoek dat Daniel Goleman deed en waarvan een overzicht gepubliceerd werd in de Harvard Business Review in 1998. Na twee jaar onderzoek werd vastgesteld dat leiders en bestuurders die hun EQ inzetten, onmiskenbaar betere, duurzamere en inspirerende organisaties bouwen dan de chagrijnige, slechtgehumeurde, korzelige en kortzichtige types. Zij zijn diegenen die het bedrijf vergiftigen….. Misschien een opendeur…. wat voor leider of bestuurder wil je zijn en wat wil je daar bij inzetten?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: