366 dagen vakantie

schrikkeljaar.jpg

Zoals jullie weten schrijf ik mijn blogs vaak onder de categorie 365 dagen vakantie. Dit jaar een extra dag vakantie, 2008 is een schrikkeljaar. Ik zit nu in Apeldoorn en verdiep me waar die extra tijd vandaan komt.

Simpel, een jaar bestaat eigenlijk uit 365 dagen, 5 uren, 48 minuten en 45,1814 seconden. Dat is de tijd die de aarde nodig heeft om van lente punt naar lentepunt te draaien rond de zon. We komen daardoor eens in de vier jaar een dag “tekort”, mooi meegenomen!

De naam “schrikkeljaar”, komt van het Middelnederlandse “scricken”, wat oorspronkelijk “met grote passen lopen” en ook “springen” betekende.(wikipedia)

Een extra dag dus, voor mij een makkie om in te vullen. Vandaag ga ik gewoon weer lekker podwandelen met een mooi team. Een van de leden heeft een zuster die vandaag jarig is,  de zuster is vandaag 7 geworden….  😉

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn