Ken je dat verhaal van die zwakste schakel?

Niets is minder waar.

Als mensen mij vragen wat mijn ideale klant is, zeg ik altijd: “Ik werk het liefst voor de ondernemende mens die ondanks zijn of haar toekomstdromen even in de alledaagse beslommeringen vast zit”. Dat zegt denk ik alles.

Omdat ik zo mensgericht ben, en omdat één individu al een heel veel impact kan hebben op het functioneren van een heel team, vind ik het werken met groepen ook fascinerend. Groepen, teams, afdelingen, ja zelfs hele organisaties kunnen net zo goed even vastlopen in de waan van de dag. Dan moet je mij hebben.

In dat soort gevallen, geef ik geen trainingen maar gebruik ik bewezen succesvolle methodieken waarmee ik een team (of meerdere tegelijk) voor een langere periode kan ondersteunen. En ze daadwerkelijk dat te laten bereiken wat ze voor ogen hebben (daarbij werk ik zowel op het  analytische als op het emotionele niveau).

Ik let daarbij ook sterk op zelfwerkzaamheid. Er wordt alleen ondersteuning in het proces gegeven; geen ‘how to’s’, geen ‘to do’ lijsten, geen ‘nieuw gedrag’ om te volgen.

Misschien net zo belangrijk: Instemming van alle deelnemers. Het proces gaat niet verder voordat unanieme overeenstemming is bereikt bij elke stap die genomen wordt. Zo produceren we werkelijke verantwoordelijkheid en draagvlak over de afspraken door het team. En zo ontstaat er daadwerkelijke overeenstemming tussen mensen onderling in een team (en tussen het team en de organisatie).