‘Over mij’. Dat is nou typisch zo’n pagina die niet bij me past. Ik ben geïnteresseerd in andere mensen, in hun drijfveren en het is mijn taak om vooral te luisteren.

Maar: je wilt vast iets meer dan dat over me weten, voordat je met me aan tafel gaat zitten, de eerste kop koffie drinkt.

Goed, daar gaan we. Ik ben een Executive Business Coach, de naam staat haaks op mijn pragmatische aanpak, en mijn afkeer van poeha.

Ik werk met professionals, met bestuurders en met teams die hun gedrag herkennen, willen veranderen en in staat zijn om in beweging te komen.

Mijn achtergrond is dat ik zélf jarenlang (in binnen- en buitenland) manager en bestuurder was. Die ervaring zorgt ervoor dat ik bekend ben met waar jij tegenaan loopt, en binnen welke krachtenvelden je soms moet pieken en presteren. Of moet herijken – opnieuw richting kiezen.

Terwijl de wereld gedurende de afgelopen jaren in een ‘kortetermijn-modus’ terechtkwam (“snel, snel, snel”), ontstond bij mij de behoefte om mensen hun uitdaging en energie weer duurzaam terug te geven. Duurzaam omdat je (hogere)doel, je plan, de plek waar je uiteindelijk terecht wilt komen, altijd leidend moeten zijn bij je beslissingen. Dat is dus iets dat elke dag terugkomt, maar wél blijvend effect heeft op de langere termijn.

Vanuit ‘Coachend Leiderschap’, help ik om het beste uit jezelf te halen. Door naar je te luisteren, te sparren, komen we tot de kern van het vraagstuk en welke ‘mindset’ jou daar bij beperkt. Uiteindelijk gaat het om jou, en wat jij er (wel of niet) mee doet. Dat betekent dat ik je help om zélf je focus, doelen en idealen vast te stellen. Vervolgens begeleid ik je voor een langere periode om die doelen en idealen niet alleen bij doelen en idealen te houden. Maar ze ook daadwerkelijk te verwezenlijken. Je sluit een contract af met jezelf, terwijl ik je behoed voor valkuilen, patronen of beperkende omstandigheden.

DickStolk

“Als Dick komt, komt alles goed!”, is in middels een gevleugelde uitdrukking geworden bij groepen én individuen van o.a. ABN AMRO, Ahold, ALD automotive, Any Change, Armada Music, Bestuursacademie, Boehringer Ingelheim, Boertien, CBS, Centocor, Choice, Deloitte, Dsign Marking, e-office, Epson, Erasmus MC, Essent, Friesland Bank, GGD Amsterdam, Gingermood, gitp, Guidion, Gemeente Westland, Heembouw, ING, Kinki Kappers, KPN, KNMG, McDonald’s, Microsoft, Ministerie van Binnenlandse Zaken, Ministerie van Buitenlandse Zaken, NCDO, NIBC, Nubis, Nyenrode Business Universiteit, Oil, ODZOB, OMWB, Raad voor de rechtspraak, Rabobank, Randstad Nederland, Reade, Red Bull, Rijnboutt, RIVM, Royal Haskoning, SITA, Sioux, SRE, Stoas – CAH, Stork Food, Tetra Pak, The Firm Organisation, TNO, Travelex, Unilever, UWV, Van Doorne, Vibe Group, VU, Waternet, Zwitserleven.