Kwartelboutjes

kwartel.jpg

Ik had het beloofd en ja het is ook een beetje zielig, maar nog veel belangrijker..het is het best bewaarde geheim van de kwartelkoning, here we go..
Kwartelboutjes voor 4 personen
zout,peper,paprikapoeder,laurierblad,stukje citroen,tijm,rozemarijn
2 teentjes knoflook, een kleine ui en een stuk vet ontbijtspek,
20 tot 30 boutjes dat zijn 2 of 3 pakjes te koop bij Hanos of Sligro
de saus: ½ glas cognac,1 glas port,rode wijn, 3-5 eetlepels bramenjam

Bereiden: Boutjes met zout, peper en paprika inwrijven, beide kanten. Ui fruiten in olijfolie en boter.Daarna boutjes in de pan aanbraden. Ontbijtspek erbij doen en meelaten bakken. Niet te hard bakken, boutjes hoeven alleen maar bruin te worden. Tijdens het bakken de kruiden erbij en op het laatst de uitgeperste knoflook. Afblussen met cognac en port. Dan de bramenjam nog even meelaten sudderen en een stukje citroen. Alles overdoen in een ovenschaal +/- 15 min. In oven op 180gr. Voelen of ze zacht zijn. ( je kan het geheel afdekken met alufolie zodat de boutjes niet uitdrogen). De saus zeven en in een pannetje nog even opwarmen. Bij te weinig saus wat rode wijn toevoegen. Warm bord, laagje aardappel puree daaroverheen wat wijn(Riesling) zuurkool
(zuurkool eventueel scheutje olijfolie toevoegen), 3-5 kwartelboutjes beetje saus en klaar is Kees!

XX Dick

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn