Vraagteken langs de Amstel

vraagteken.jpg 

Vanmorgen, rond 10 uur, werden er langs de Amstel twee grote vraagtekens van beton geplaatst. Vlak bij de plek waar de molen staat. Mijn eerste reactie was:”welke kunstemaker heeft hiervoor betaald gekregen”. Mea culpa, mea maxima culpa, hoe kon deze gedachte in mij op komen op deze zonnige dag??

Gelukkig corrigeerde mijn gedachte en deze vroeg zich meteen af wat de positieve intentie zou zijn van deze symbolen. Ik weet niet wat de kunstenaar er zelf voor bedoeling mee heeft, voor mij was het opeens helder, vraag jezelf eens af wat er de afgelopen eeuwen op deze plek zich afgespeeld heeft, vraag jezelf gewoon weer eens wat je eet, drinkt, consumeert en waar het vandaan komt. Nou gewoon, bewust zijn.

Het feit dat dit kunstwerk op een rotonde staat, geeft dan ook weer de mogelijkheid om na die vraagstelling een keuze te maken en een afslag te kiezen….

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn