Walking… tijd voor een podwalk!

Mijn voorliefde voor het maken van lange wandelingen mag zo langzaam maar zeker duidelijk zijn en dat ik positief in het leven sta moge ook duidelijk zijn. Voor mij is onderstaand citaat uit dieetblog meer bedoeld voor de lezer die af en toe of regelmatig last heeft van depressies.

“1 op de 10 mensen krijgt in een bepaald punt van zijn leven te maken met een depressie. Hiervoor kunnen medicijnen worden voorgeschreven, maar bij milde symptomen wordt door artsen ook vaak beweging voorgeschreven. Volgens onderzoekers van de University of Stirling kan een flinke wandeling een belangrijke rol spelen in de behandeling tegen depressie. Uit eerdere studies is al gebleken dat zware lichamelijke inspanning kan helpen om symptomen van depressie te verlichten. Het effect van lichte inspanning was nog onduidelijk. Tijdens het onderzoek zijn de onderzoeksresultaten van 8 verschillende studies geanalyseerd. Daaruit concludeerden ze dat wandelen een effectieve interventie voor depressie is. Vergelijkbaar met andere, meer intensieve vormen van lichaamsbeweging. Het voordeel van wandelen is dat het eenvoudig is en kan door (bijna) iedereen gedaan worden. Je hebt weinig middelen nodig.”

Ik wil daar aan toevoegen dat ik je ook kan meenemen voor een podwalk, een wandeling terwijl je naar een (management) boek luistert. Volgende week zijn er weer zestien mensen die de uitdaging met mij aangaan. Je hoeft er niet depressief voor te zijn, heerlijk in de verkwikkende natuur en je leert ook nog wat.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn