Wat een oogst!

oogst.jpg 

Wat een oogst was het weer de afgelopen week. Ik doel niet op de politiek, want wat ze allemaal op de apenheuvel in Den Haag bedenken daar kan voor mij alleen maar een energielek ontstaan.

De oogst had meer te maken met historische momenten, stilstaan, beelden opzuigen en weer doorgaan. Zo was ik in de oude societeit van de VOC. Daar waar de kapiteins een pijpje rookten, naar het plafond staarden om te kijken wat de windroos doorgaf om vervolgens bij gunstige wind even 1 1/2 jaar op reis te zijn.

Ook was ik in het Trippenhuis (wat een prachtige oude meesters hangen daar) om te luisteren naar een lezing over de verloedering van de Nederlandse taal. Zeggen we binnen tien jaar, ik heb, jij heb, hij heb, wij heb, jullie heb en zij heb??? Taal in ontwikkeling, altijd goed!

En het moment dat ik hoorde dat Jan Wolkers in vrede was gestorven, gaven mij een sterk hartsgevoel, kleurijke beelden en pure geluiden van vroeger.

Als toetje mocht ik vandaag weer de IJsprijs van de staatsloterij ophalen, de derde keer in een half jaar. We gaan weer volop door………

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn